Vinsmagning i hjemmet – Sådan gør du!

af | maj 6, 2017

Vinsmagning er heldigvis blevet noget vi alle kan tillade os at gå til uanset hvor meget vi ved om vin. Den stigende interesse for vin i Danmark, har også betydet at flere og flere starter små private vinklubber hvor man skiftes til at komme til vinsmagning og mad i hinandens hjem.

Er du med i sådan en privat vinklub eller tænker du på at starte en, kan det være godt at kende til de muligheder der er for at holde en fremragende vinsmagning i hjemmet. Det kan være du selv vil stå for det hele? Det kan også være at i vil invitere en ekspert hjem, der kan introducerer og fortælle om helt nye vine. Uanset hvad har vi her lavet en guide til hvordan du kan holder en vinsmagning i hjemmet.

Inviter en vinekspert

Hvis du gerne vil holde en vinsmagning i hjemmet med nogle venner eller i har en vinklub hvor i gerne vil have en ekstraordinær aften, så kan i vælge at invitere en vinekspert til jeres hjem. Han kommer så med en række vine og fortæller alt hvad der er værd at vide om disse vine.

Det er selvfølgelig ikke gratis at invitere sådan en vinekspert, men hvis i er nok der holder det sammen kan i ofte få det til en god pris, der ofte koster det samme eller er billigere end at gå til en vinsmagning ude i byen. Der findes rigtig mange der tilbyder at komme hjem til private og holde vinsmagning, vi har fundet et par af dem der virker mest interessante.

Vinsmagning i hjemmet med Rasmus Holmgård

Rasmus Holmgård er en af landets bedste vinskribenter og skriver for flere anerkendte online vinmagasiner + sin på sin egen hjemmeside. Han tilbyder også eksklusive vinsmagninger for grupper på op til 24 personer. Det er en rigtig god og unik mulighed for at holde en vinsmagning i hjemmet, der virkelig give en på opleveren.

Rasmus tilbyder enten at holde vinsmagningen i sine lokaler i København eller på en lokation du vælger. Vinsmagningen er for alle niveauer fra begynder til professionel og der bliver smagt på flere vine, der ligger i en middel prisklasse.

Pris: 4.200 kr. (1-12 personer) +3.000 kr. (13-24 personer)

Bestil vinsmagningen

Smagekasse med vin

Den anden mulighed for at holde en vinsmagning i eget hjem er at købe en smagekasse med vin i. Disse smagekasser kan købes flere steder, mange steder kan man sågar abonnere på dem.

Vælger du at holde en vinsmagning på denne måde i eget hjem, kan du være sikker på at du får en sammensætning af vine der ikke stikker fra øst til vest, men passer rigtig godt sammen. Du kan også vælge at supplere op med et par vine du køber selv ved siden af.

Hvidvinsmagekassen

Smageklubben har et fantastisk koncept, hvor de har sammensat en masse smagekasser på forhånd og så kan vi som forbruger bestille disse smagekasser og holde vores egen lille vinsmagning i hjemmet. Her har de lavet en smagekasse med 4 lækre Chardonnay hvidvine, så du har muligheden for at smage hvor stor forskel der kan være på samme type vin.

Denne smagkasse vil gøre det godt til en aften, hvor du invitere et par venner på besøg til nogle lettere retter som pasta og fisk, eller slår de to ting sammen i en ret. Du kan også arrangere din egen lille sommer vinsmagning, hvor du byder dine gæster på kold hvidvin inden den store festmiddag, og bare servere nogle snacks til hvidvinen.

Pris: 499,00 kr.

Bestil smagekassen

Rødvinsmagekassen

Her det Smageklubben der er på spil igen med endnu en smagekasse, denne gang er det bare rødvin der er indholdet. Helt specifikt er det en smagekasse med 4 lækre og kraftige rødvine der er rigtige gode til bøf.

Pris: 549,00 kr.

Bestil smagekassen

Portvinsmagekassen

 

Pris: 1.195,00 kr.

Bestil smagekassen

VINBOXEN fra Vinoli

Vinoli tilbyder et månedligt abonnement på en smagekasse med vin. Smagekassen med vin du modtager indeholder 3 forskellige vine og en guide til de vine der ligger i smagekassen. I kassen ligger der også et super tilbud på de 3 vine, hvis du skulle få lyst til at bestille ekstra flasker, fordi en af dem bare smagte fantastisk.

Du kan vælge at abonnere på VINBOXEN hver måned i 3 eller 6 måneder ad gangen, eller du kan vælge at abonnere på den uden at binde dig, så du nøjes med at betale for en enkelt måned. Som nye kunde får du den første kasse med vin til 50% af originalprisen, dvs. 174,50 kr.

Pris: 249 kr.

Bestil smagekassen

Smagekasser fra online vinhandlere

Du kan også finde smagekasser hos flere online vinhandlere. Disse smagekasser er ofte sammensat efter land, område, region eller type af vin og er derfor ideelle til brug i en vinsmagning. Herunder kan du se et par af de online vinhandlere der sælger smagekasser.

Ofte kan du vælge smagekasser efter fx hvilket land vinene skal være fra (franske smagekasser, italienske smagekasser osv.) eller hvilken type vin det (smagekasser med rødvin, med rosévin osv.). Er du i tvivl om hvilken smagekasse du skal vælge, så kan du altid kontakte forhandleren og få et par gode råd med på vejen.

Udvælg selv dine vine

Den tredje og sidste mulighed vi du har for at lave en sublim vinsmagning i dit eget hjem, er at bestille vine online eller gå i supermarkedet og selv udvælge vinene. På denne måde har du fuld kontrol over hvad i skal smage på og du kan selv bestemme den samlede pris på arrangementet. Det kræver dog også lidt mere af dig.

Hvis du vælger at gøre  det på denne måde, er det en god idé at vide lidt om vine. Det er altid en god idé at sammensætte vinsmagningen af vine fra det samme land og også gerne det samme område. Du kan godt have fx både hvid og rød vin, men så undersøg om det passer til det mad i skal have.

Du kan også få hjælpe til at udvælge vinene. Handler du i et supermarked eller en vinforretning, så spørg en ekspedient til råds. Handler du online så tag kontakt til dem og forklar hvad du forestiller dig og har af ønsker til den vinsmagning du afholder.

Du kan handle vin online disse steder:

Nu ved du lidt om de muligheder der er for at afholde en vinsmagning i hjemmet. Vil du også gerne vide noget om hvordan du skal smage på vinen, kan du læse vores guide vinsmagning for begyndere der giver dig alle de gode råd om hvordan bedst muligt får alle aromaer fra vinen.

2 Kommentarer

 1. Majken Kirkensgaard

  Hejsa

  Har I også rosévins smagekasser?

  Svar
  • LasseKH

   Hej Majken, tak for dit spørgsmål.

   Desværre kan man ikke købe smagekasser med Rosévin hos Smageklubben.dk. Jeg skal huske at vende tilbage hvis jeg finder et sted man kan købe Rosé smagekasser 🙂

   Mvh Lasse

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *