Mange taler ofte om hvilken vin, der passer bedst til forretter og hovedretter, men hvad med desserten? Hvis du har en sød tand, kan du få mange gode vin tips og tricks nedenfor. Her kigger vi på vin, som passer til mælkechokolade, myntechokolade, hvid chokolade, flødeboller og meget mere.

Sød rosé til frugt vingummi

Hvis du er glad for vingummi med frugtsmag, kan det være en god ide at sætte en sød rosé på køl. Fersken vingummier, Skittles og andet slik, som der vises i Sweet Bonanza passer perfekt til den søde rosé.

Vinen har strejf af rosenblade, jordbær og rabarber. De bidrager alle sammen til at bringe smagen af frugt frem i slikket. Den søde rosé komplementerer slikket og det samme gælder den anden vej rundt. Dermed vil den ene smag ikke overvælde den anden.

Vin til syrlige sager

Hvis du er mere til syrligt slik, kan det være en bedre ide at gå efter en sød Riesling. Normalt er syrlige vingummier først sure, men eftersmagen er sødere. Når du drikker Riesling, mens der er syrlige sager på bordet, kan du få en mere balanceret sursød oplevelse.

Pinot Noir passer til mælkechokolade

Man kan ikke sige at Pinot Noir smager af slik, men den kombineres fantastisk med mælkechokolade. Denne rødvin passer glimrende til den bedste mælkechokolade, da de begge har en lettere kant. Desuden kan smag af kirsebær og hindbær fra Pinot Noir give en frugtsmag til mælkechokoladen.

Asti og hvid chokolade

Er du mere til hvid chokolade, kan det være at du foretrækker Asti. Moscato d’Asti passer perfekt til hvid chokolade. Denne vin har strejf af citron, gedeblad og mandariner. Boblerne og smagen i vinen bidrager til at skære igennem den cremede fornemmelse med hvid chokolade.

Syrah går hånd i hånd med mynte

Er du mere til mynte som fx kold After Eight, kan det være en god ide at finde en Syrah frem. Syrah-druen, som også er kendt som Shiraz druen, har strejf af mælkechokolade og grøn peber. Det vil fremme myntesmagen i fx After Eight, mens vinens strejf af grønne peber vil krydre oplevelsen en lille smule.

Mousserende vin til flødebollerne

Er du glad for flødeboller, kan du også overveje en mousserende vin. Der findes blide vine med mousserende te, som fremstilles med hvidvin, citrus, krydderurter, vanilje, og kamillete. Her er der en lav procentdel af alkohol, og vinen passer godt til alt fra brunch til flødeboller.

Candyfloss Vin

Der findes også vin, som decideret smager af slik. Her tænker vi på en vin, som smager af candyfloss. Druen hedder Schiava på italiensk. I Tyskland kaldes den Vernatsch, men den bliver også omtalt som Trollinger. Denne drue gror mest af alt i Sydtyrol. Den søde vin beskrives som såvel elegant som feminin.

Procenten af alkohol er lidt lavere end andre druer, da den primært vokser i køligere klimaer. Naturligvis serveres den også køligt. Vinen passer mest af alt til aperitif som fx kold skinke eller salami. Desuden kan den også serveres til lette retter som fx pasta og kylling.