Der er utrolig mange fremragende vinproducerende regioner i Europa, hver med sin egen unikke vinstil. Hvis du leder efter en uforglemmelig ferie med vin som tema, er her otte af de bedste europæiske vinregioner at overveje:

  1. Bordeaux, Frankrig – Denne region er berømt for sine rødvine, som er lavet på Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc druer. Nogle af de bedste Bordeaux-vine kommer fra vinmarkerne i Saint-Émilion og Pomerol.
  2. Toscana, Italien – Den toscanske region er hjemsted for nogle af verdens mest berømte rødvine, såsom Chianti og Brunello di Montalcino. Vinmarkerne ligger i de bølgende bakker i det centrale Italien, hvor klimaet er perfekt til at dyrke druer.
  3. Rioja, Spanien – Rioja er en af ​​de mest populære vinproducerende regioner i Spanien, og er kendt for sine lækre rødvine lavet på Tempranillo druer. Nogle af de mest kendte Rioja-vine kommer fra byerne Haro og La Rioja.
  4. Bourgogne, Frankrig – Denne region er bedst kendt for sine fremragende hvidvine, som er lavet af Chardonnay og Pinot Noir druer. Bourgogne-regionen ligger i det østlige Frankrig, og omfatter de kendte vinproducerende landsbyer Chablis og Beaune.
  5. Veneto, Italien – Veneto-regionen er hjemsted for nogle af de bedst kendte italienske vine, såsom Valpolicella, Amarone og Bardolino. Vinmarkerne ligger i de smukke bølgende bakker i det nordøstlige Italien.
  6. Rheingau, Tyskland – Den vinproducerende region Rheingau ligger i det nordlige Tyskland, og er bedst kendt for sine lækre hvidvine lavet på Riesling druer. Turen går til vinmarkerne der  ligger på de stejle skråninger af Rhindalen.
  7. Priorat, Spanien – Den vinproducerende region Priorat ligger i det sydlige Spanien, og er kendt for sine lækre rødvine lavet på Grenache og Carignan druer. Vinmarkerne finder du på skråningerne af de catalanske bjerge.
  8. Tokaj, Ungarn – Tokaj vinproducerende region ligger i den nordøstlige del af Ungarn, og er kendt for sine lækre søde vine lavet på Furmint og Hárslevelű druer. Vinmarkerne bølger sig på skråningerne af Zemplén-bjergene.


Det er kun et lille udsnit af hvad Europa har at byde på af lækre vine. Er du interesseret i vinrejser findes der i dag mange udbydere og de store rejsebureauer er efterhånden også kommet med og kan tilbyde dagsudflugter og smageture i lokalområderne. Det er selvfølgelig også muligt selv at arrangere turen, hvor det er oplagt at leje en bil og besøge flere producenter i løbet af turen. Med AirBnB er det desuden også en mulighed at leje sig ind på en vingård.