Dette indhold er sponsoreret. 

At være i besiddelse af en have er et privilegium, der ikke er alle forundt – dog skal den passes, og det kan virke som en uoverskuelig proces. Heldigvis kan det også være hyggeligt, og mange mennesker elsker at gå i haven. Ikke dig? Måske handler det om mangel på inspiration. Læs med her og få nye idéer til, hvordan du kan peppe din have op. Du vil helt sikkert sætte pris på det, når det først er gjort, og måske endda finde en helt ny hobby.

Komposithegn – et hegn til al slags vejr

Hvad mange sætter pris på ved deres haver er privatlivet, der knytter sig til dem. Det er jo også netop det, der gør dem unikke frem for eksempelvis en park eller lignende. Engang imellem kan haver dog være så åbne, at det er lige før, det føles som om, de er offentlige. Det kan fikses på flere måder, men en rigtig god løsning er at sætte komposithegn op. Det kan eksempelvis købes på harald-nyborg.dk/komposithegn og har den store fordel, at det kan holde virkelig længe. På den måde måde kan du holde dig til det grønne havearbejde, i stedet for hele tiden at have besvær med hegn der alligevel ikke holder i det danske, fugtige vejr. Komposithegn holder sig flot længe, og har desuden et flot og klassisk ydre, som passer ind i langt de fleste haver.

Udnyt hver en krog

Komposithegn kan desuden ikke kun bruges til at indramme haven med ud mod gaden eller mod naboerne. En anden rigtig god måde at bruge det på er til at skabe hyggelige opholdskroge i haven. Især i store haver kan dette være en rigtig god idé, da det kan være medvirkende til, at et større areal kommer i brug. I børnefamilier kan det desuden være en fordel med en smule afskærmning, der giver mulighed for mange typer af havebrug samtidig – eksempelvis boldspil og solbadning. Herudover er det hyggeligt, at forskellige hjørner ser forskellige ud. Det er med til at skabe en mere naturlig dynamik i haven.

Byd dyrene velkommen

En mere naturlig have er også noget dyrene i den grad sætter pris på. Hvis du går op i dyrevelfærd, og ønsker, at der skal være plads til pindsvin, egern og fugleliv haven, er det vigtigt ikke at fælde alle træer og al bevoksning. Dyrelivet sætter pris på en mere organisk tilgang til havearbejde med blade på jorden og høje træer. Hvad du oplagt kan bruge som undskyldning, hvis du ved med dig selv, at du aldrig får grønne fingre.