Der er en ubestridt glamour ved at besøge mange af verdens mest prestigefyldte og eksklusive casinoer. De har trods alt brugt år på at opbygge et ry for fantastisk indretning, spændende spil og chancen for at gnide skuldre med movers og shakers.

Og selvom casino online fænomenet kan være i fokus for mange spilleres opmærksomhed i disse dage, fortsætter deres tiltrækningskraft.

På grund af deres beliggenhed er der også generelt fine madoplevelser i nærheden af disse paladser med spilfornøjelse. Og her er syv af verdens mest dragende eksempler.

Monte Carlo Casino og Louis XV

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at verdens mest berømte casino uden tvivl ville være omgivet af fine eksempler på fransk gastronomi. Men ingen overgår Louis XV’s tre Michelin-stjernede fortræffeligheder. Den er under tilsyn af den legendariske Alain Ducasse og er juvelen i kronen på de 30 restauranter, der ejes og drives af ham over hele verden, og hans “Jardins de Provence”-menu, der blev lanceret her i 1987, var et bevis på, at grøntsagsbaseret haute cuisine kunne nå de allerhøjeste standarder – men kødædere er også meget godt tjent.

Bellagio Las Vegas og NoMad Restaurant

Bellagio er lige så berømt for sine ikoniske springvand som for sit kasino, og det er et “must-see” på ethvert besøg i Sin City. Og det vil måske overraske dig at høre, at der også er nogle fine spisemuligheder i nærheden, hvis du ikke har lyst til en sandwich ved spillebordene. Gå i stedet til NoMad Restaurant. Idéen er udtænkt af Daniel Humm og Will Guidara, den er i parken MGM. Den store spisestue – alle banketter i læder og mere intime spisesteder – er imponerende. Men ikke så imponerende som dens signaturret med helstegt kylling fyldt med foie gras, trøffel og brioche.

Casino Copenhagen og Noma

Der er mange kendte parringer i København, men ingen er helt så lækre som casino Copenhagen og det legendariske Noma. Den topper ofte listerne over verdens mest spændende og innovative restauranter, og den har siden 2003 vist, hvor lækre lokale råvarer kan være. Køkkenchef Rene Redzepi lærte sit på store restauranter, herunder Californiens The French Laundry og den lige så berygtede El Bulli. Menuen skifter i løbet af året afhængigt af, hvilke råvarer der er i sæson – men det anbefales at bestille i god tid!

Det venetianske Macau og Robuchon au dôme

Det anses for at være det største casino i verden med over 530.000 kvadratmeter spilleplads med plads til 800 spilleborde og næsten 3.500 slots. Det ydre er lige så imponerende med et kanalsystem komplet med gondoler og gondolierer. Men det er Frankrig, ikke Italien, der giver områdets sublime madoplevelse. Robuchon Au Dôme ligger på toppen af Grand Lisboa Hotel og tilbyder syv-ti retters smagsmenuer samt en fortryllende dessertvogn. Det kan også prale af en af de fineste vinkældre, der findes overalt i Asien.

Casino Baden Baden og Schwarzwaldstube

Gennem det 19. århundrede bød kasinoet i Baden Baden velkommen til det europæiske aristokrati og gav inspiration til Fjodor Dostojevskijs roman Gambleren. I dag fortsætter Schwarzwaldstube med at levere mad, der passer til konger og dronninger under ledelse af køkkenchef Torsten Michel. Menukortet er en smart blanding af klassisk og moderne i et udvalg af korte eller lange smagsoplevelser. Specialiteterne omfatter fiskeretter, herunder lakeret havaborre og stegt aborre med havtorn og ahornsirup.

Marina Bay Sands Singapore og Zén

Marina Bay Sands er måske ikke det største kasino i Singapore, men det er bestemt det mest eksklusive og sofistikerede – de lokale skal betale $100 bare for at komme ind ad døren. Der er 600 spilleborde og 1.500 slots, hvor du kan få appetit. Så tag til den spændende Zén, den tredje asiatiske restaurant fra svenske Björn Frantzén. Det er en spændende kombination af nordiske og japanske smagsoplevelser med temaet fermenterede ingredienser og en stærk vægt på de friskeste fisk og skaldyr.

Ritz Club Casino og The Ritz Restaurant

Sidst, men ikke mindst, et af de mest berømte navne inden for hotelhotel. Både kasino og restaurant ligger i det legendariske Ritz Hotel i Londons Piccadilly. Casinoet er eksklusivt og kræver et livstidsmedlemskab på £1.000, før du kan spille der. Men mange mennesker betragter det som penge givet godt ud. Hvad angår restauranten, ligger den i en overdådig spisestue indrettet i Louis XVI’s stil. Servicen er lige så imponerende, som madlavningen. Det kunne betegnes som klassisk fransk med retter lavet af luksuriøse ingredienser som jomfruhummer “à la nage”. Mange retter tilberedes endda foran dig, hvilket holder færdighederne i “Arts de la Table” meget i live.

Så der har du dem. Syv spændende casino- og spisekombinationer fra hele verden. Bon appétit, og bonne chance ved bordene.