Her på siden guider vi til diverse smagoplevelser i hele Danmark, men de er alle sammen udenfor hjemmet og kræver at man har tid. Heldigvis er der i dag flere muligheder for at få smagsoplevelserne bragt hjem i ens eget hjem. Det kan du gøre på flere måder, men det er selvfølgelig mest interessant med dem der kræver mindst muligt fra din side af. Mange af de smagsoplevelser til hjemmet jeg vil nævne herunder, er også oplaget at bruge i forbindelse med en fest eller besøg fra en vennegruppe.

Smagekasser med øl, vin og spiritus

Efterhånden kan man hos de fleste online vin- og spiritusforhandlere erhverve sig smagekasser med forskellige kombinationer af vin og/eller spiritus der går godt sammen. Mange af disse smagekasser kan bestilles som enkelte kasser uden at binde sig til et abonnement, og er derfor perfekt til enkeltstående begivenheder hvor det kunne være sjovt at afholde en lille vinsmagning el. cocktailsmagning for sine gæster. Personligt kan jeg rigtig godt lide de smagekasser der fås hos Smageklubben fordi de fås i små størrelser og ikke hele flasker, hvilket gør at man rent faktisk får det drukket.

Nogle online shops (inkl. Smageklubben) tilbyder også at man kan abonnere på en smagekasse og dermed smage på nye ting hver måned. Det er dejligt med nye smagsoplevelser hver måned, men kan for nogen måske også blive for meget. Elsker du at smage nyt, så vil jeg klart anbefale at afprøve et smagekasse abonnement. Det kan også fås hos mange andre online shops, det er bare at afsøge nettet for dem.

Madoplevelser på box

Smagekasserne afdækker smagning af drikkelse, og på samme måde afdækker vi her hvordan du kan få bragt nogle af de bedste madoplevelser hjem til dig selv. Madoplevelserne i eget hjem kan deles op i to kategorier, der er den hvor du får hele måltider bragt hjem til dig og så er der dem der kommer som en lille box med forskellige snacks i. Hvis vi tager den “snackboxen” først, så er det typisk et løbende abonnement hvor du fx hver måned får leveret nyt slik, snacks og chokolader. Personligt kan jeg godt lide Betterbox, da du får snacks af super høj kvalitet og så er det hele bæredygtigt.

Du kan også få nye smagsoplevelser i hverdagen med en måltidskasse, enten med færdigretter eller gør-det-selv løsningen som er hvor du modtager råvarer og opskrifter til det antal personer du har bestilt til. Det gode ved måltidskasser er at de kan give meget variation i hverdagen i forhold til hvad man plejer. Ofte bliver man fanget i et hjul med de samme retter hver uge/måned og kaster sig sjældent ud i noget nyt. Nye opskrifter er med til at udfordre hjernen og smagsløgene, så en måltidskasse kan kun anbefales.

Lav din egen luksus tapas

Den sidste ting jeg vil anbefale er en hjemmelavet tapas. En tapas hvor du serverer en masse delikatesser for dig/jer selv eller de gæster i har inviteret over. Tapas er en god måde at få smagt en masse forskellige ting og da det samtidig er i små størrelser kan man nemt udfordre sine smagsløg ved at kaste sig ud i noget nyt. Der er selvfølgelig mulighed for at købe en take away luksus tapas, men jeg vil anbefale at du køber ind til at sammensætte og lave den helt egen tapas, det bliver ofte 10 gange mere spændende.

Du kan lave din egen luksus tapas ved at handle i specialbutikker enten på nettet eller en lokal butik. Det er en god idé at vælge et tema for din tapas fx italiensk, spansk, havet, efterår og lignende. Du kan servere simple delikatesser som pølse, skinke og ost og så kan du lave små anretninger. Der findes masser af forslag på tapasanretninger som kun er en Google søgning væk.

Jeg håber dette indlæg har inspireret dig til at arrangere din egen smagsoplevelse derhjemme. Brug gerne vores side til at finde endnu mere inspiration til afholdelse af smagninger i eget hjem, da det blandt andet er en del af det vi skriver om på vores blog.