Smag på Aarhus

Som Danmarks næststørste by, og med den fine titel som Europas kulturhovedstad i 2017, har Aarhus masser af byde på. Med et farverigt byliv, kunst, museer, koncertsteder og et væld af caféer, restauranter og barer, er der noget for alle sanser. Især smagssansen! Her på siden kan du få et overblik over hvad Aarhus har at byde på.

Smagsoplevelser i Aarhus

SMAGNINGER I AARHUS

Der findes mange forskellige former for smagninger, men øl- og vinsmagninger er blandt de mest populære. Her kan du få et overblik over hvilke, der er tilgængelige i Aarhus.

Madoplevelser i aarhus

Hvis du skal have den fulde oplevelse af smagen på København, så skal du kaste dig ud i en madoplevelser. Dem er der mange af, men vi sørger for at guide dig på vej, så du kan finde de bedste madoplevelser til den bedste pris.

Madkurser i aarhus

Når noget smager godt, vil man gerne selv kunne lave det. I Aarhus er der rigtig meget der smager godt og hvis du gerne vil kunne lave ligeså god mad, så kan du tage på et af de mange madkurser der findes i byen.

I Danmark elsker vi god mad med ligeså gode drikkevarer til. Her på siden hjælper vi dig med at opleve den fulde smag af Aarhus, ved at guide dig til de bedste smagninger, madkurser og spisesteder. Se alle begivenheder her på siden og smag på det bedste fra Aarhus.

Madoplevelser i Aarhus

Selvom Aarhus ikke er kæmpestor i forhold til andre storbyer rundt omkring i verden, er byen alligevel en stor spiller inden for kultur, og det er da heller ikke for sjov, at Aarhus vandt prisen som Europas kulturhovedstad i 2017. Udover fantastiske musser, koncertsteder og meget andet, kan Aarhus prale med hele fire michelin-restauranter. Men udover restauranter som hører til blandt de bedste i verden, har Aarhus masser af unikke og fantastiske restauranter, hvor en middag ikke behøver at koster en formue, og hvor du kan gå derfra med en oplevelse du ikke glemmer. Du kan også bruge de lokale restauranter til at blive klogere på dig selv, og dine evner i køkkenet, med madkurser der er polulære som aldrig før.

Madkurser

I en kultur hvor vi får mindre og mindre tid, og får flere og flere muligheder for take-away og andre nemme løsninger, er der for mange opstået lidt af en modkultur, der ser vigtigheden i at kunne lave god mand fra bunden, med gode råvarer. En anden ting der trækker mange folk til madkurserne, er interessen i autentisk udenlandsk mad. De fleste ved f.eks. godt, at det man får hos den lokale pizzamand, sjældent har særlig meget at gøre, med den måde man laver pizza på i Bológna, og at en madmor fra Tijuana nok ville rynke lidt på næsen, af det vi herhjemme kalder for mexicanske pandekager. Uanset hvad du er til, er det spændende at få lidt indsigt i hvordan den mad vi elsker herhjemme, bliver lavet på ægte manér. Heldigvis er der masser af muligheder for både at blive klog og mæt i København.

Tapas kursus

Hos Timm Vladimirs Køkken i Aarhus, kan du lære at lave den klassiske spanske ret, der er populær som aldrig før. Tapas består af en masse små retter, som egner sig perfekt til festlige lejligheder eller en romantisk middag. På dette kursus, der varer 3.5 timer, bliver du introduceret til de klassiske retter med ost, oliven og chorizo, men du lærer også at lave mere spændende og unikke retter, som virkelig kan imponere.

TAPASKURSUS
hos Timm Vladimirs Køkken

Det ny nordiske køkken

New Nordic, eller det ny nordiske køkken, har taget hele verden med storm, og Danmark kan idag prale med nogle af verdens absolut bedste michelin-restauranter, som f.eks. Noma, Geranium og Kadeau, som alle bruger elementer af det populære køkken. Du behøver dog ikke at bruge en formue på de bedste – og dyreste – restauranter, for at smage New Nordic: Der findes masser af restauranter i Aarhus, der bruger det nordiske køkken som inspiration i deres anretninger. Men endnu bedre, så kan du lære at lave det selv! Det kan for mange virke en lille smule uoverskueligt at gå igang med, men helsigvis får du hjælp af rigtig dygtige kokke, til at få din indre michelin-kok frem.

NYT NORDISK KURSUS
hos Timm Vladimirs Køkken

Gourmet i Aarhus

Selvom København er Danmarks hovedstad – også for gourmet – kommer Aarhus på en meget tæt andenplads, når det kommer til restauranter der specialiserer sig i kulinariske oplevelser af de helt store. Mange vil endda argumentere for at Aarhus kommer først. Restauranter som Gastronomé og Restaurant Domestic, hører til nogle af de bedste, men man behøver ikke at tømme hele sparegrisen og tage på michelin-restaurant, for at opleve gourmet. Der findes nemlig mange andre steder i Aarhus som kan tilbyde et måltid ud over det sædvanlige. Ellers så kan du jo lære at lave det selv, på nogle af de mange madkurser der er tilgængelige i Aarhus.

Kursus i gourmet

Dette er kurset for dig som virkelig tager gourmet seriøst, og selvom kurset er lidt dyrere end de fleste andre madkurser, er det ingenting i forhold til hvad du får for pengene. Dette kursus har et ret imponerende line-up, bestående af nogel af Danmarks bedste kokke: Rasmus Munk fra Alchemist, Per Hallundbæk fra Falsled Kro, Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro og Mark Lundgaard fra Kong Hans Kælder. Her lærer du alt om teknikker, smage og råvarer. Selvfølgelig med et godt glas vin i hånden!

GOURMET I VERDENSKLASSE
hos Timm Vladimirs Køkken

Cocktails og middag

Den bedste måde at få sig en oplevelse for sine smagsløg er, at kombinere mad og drikke. Klassikeren er selvfølgelig vin eller øl, men måske du skulle prøve med en cocktail eller to, der kan løfte oplevelsen til nye højder. F.eks på Bar Plata, hvor bartendere og kokke arbejder sammen om at udforme en aften, hvor mad og cocktails er tilpasset hinanden, så de fremhæver hinandens små detaljer og store smage. Det er sjældent de klassiske cocktails, der bliver serveret, og som alle kender i forvejen – tværtimod. Det er cocktails, der komplimenterer maden og overrasker alle sanser.

COCKTAILS & MIDDAG
hos Bar Plata

Drikke i Aarhus

Foruden masser af fine restauranter, er Aarhus og fyldt med gode caféer, værtshuse og barer, hvor du kan mere end bare få stillet tørsten. Her kan du finde våde varer i alle slags afarter, og vi kan kun anbefale at smage sig frem.

Ølsmagning

Der er gode muligheder for ølsmagning i Aarhus. Øl er nemlig ikke bare øl, og der findes idag rigtig mange forskellige og unikke specialøl, fra mikrobryggerier og andre lokale bryghuse. Derfor er en ølsmagning en helt oplagt måde, at prøve de forskellige smage af på, og for at se hvad man bedst kan lide. Gode steder der holder ølsmagning er, blandt mange andre, Aarhus Bryghus, Highlanders Bar og bryggeriet Wintercoat.

Vinsmagning

Vinsmagning er den mest udbredte form for smagning, hvilket giver god mening, når man tænker på hvor mange forskellige slags vine der findes. Mange vil gerne lære mere om vine, men kan føle at det er et lidt uoverskueligt marked. Her er en vinsmagning ideel, da man bliver guidet igennem forskellige vine af en professionel. En vinsmagning kan gøre dig klogere på hvilke vine du skal gå efter næste gang du er ude at spise, og man kan med fordel imponere kæresten eller vennerne med sin viden.

VINSMAGNING