Dette indhold er sponsoreret

Er du blevet mere usikker på din økonomi i løbet af det seneste år? Hvis du har eksisterende lån med en variable rente, kan du meget nemt have mulighed for at sænke renten på tværs af din gæld. Det skyldes, at bankerne er meget interesseret i at refinansiere eksisterende lån, og det kommer dig til gode. Du kan nemlig vælge at samle dine lån, hvis du har mere end ét eller refinansiere dit lån hos en anden bank. Når du sammenlægger dine lån i et samlelån, låner du i praksis penge til at indfri dine eksisterende lån. Du betaler dem derfor af, og vil kun have det nye lån. Det er smart, fordi ét samlet lån typisk kommer med en noget lavere rente, og det gør dig i stand til at få mere luft i månedsbudgettet.

Få styr på dine lån med et samlelån

Et samlelån er en type lån, hvor du som låntager samler alle dine små og store lån i ét stort lån. På den måde kan du få styr på din økonomi, da du kun skal betale én ydelse hver måned – i stedet for mange forskellige ydelser. Derudover kan det også give dig en bedre rente, da du typisk vil have en bedre kreditværdighed, når du har et samlet lån. Et samlelån kan dog også have ulemper, da det typisk vil medføre en længere løbetid på dit lån – og dermed også flere penge betalt over tid. Dog er dette oftest en fordel, da det giver dig mulighed for at have flere penge til rådighed hver måned – i stedet for at bruge dem på at betale af på dine mange smålån.

Hvordan virker samlelån?

Som beskrevet ovenfor er et samlelån et lån, der samler flere forskellige lån, hvad end det er fra forskellige banker eller ej. Du kan for eksempel bruge en sammenligningstjeneste til at finde det billigste samlelån, da du her kan finde en lang række banker, der tilbyder samlelån til en lav rente, fordi de netop specialiserer i udlån. Essentielt fungerer samlelånet på den måde, at det er den pågældende bank, der betaler alle dine andre lån, så du nu kun har gæld ved netop den bank.

Sådan vælger du det rigtige samlelån

Når du skal vælge det rigtige samlelån, er det vigtigt at sammenligne de forskellige muligheder. Her er LendMe, der er Danmarks største sammenligningstjeneste for lån, et godt sted at starte, da du samler forskellige lånetilbud baseret på en ansøgning. Du kan få rigtige tilbud fra en lang række banker, hvoraf du kan vælge det lånetilbud, der passer en bedst – for eksempel lånet med den laveste ÅOP. Det er altid vigtigt at sammenligne de forskellige lånetilbud, så du får den bedste pris.

Samlelån er praktisk til at give et overblik i ens økonomi, og LendMe giver mulighed for at sammenligne tilbud fra en lang række banker. Det er ganske gratis og uforpligtende at indhente tilbud derfra uanset om du vælger at benytte dig af tilbuddet eller ej. Det er samtidig nemt at komme i gang, og du behøver ingen større økonomisk viden eller rådgivning for selv at finde det bedste tilbud.