Når man går ind i den store smagsverden, så kan det på mange måder virke som noget der kun er godt for kroppen, men det er vigtigt at huske at man skal gøre alt med måde og dette gælder også i forhold til mad og drikke. Elsker du at smage på de stærke eller sukkerholdige ting, kan du overdrive dette og gå i den anden grøft end hvad godt er og i stedet udvikle det der kaldes for rosacea.

Smag verdenens herligheder med måde

Hvis du elsker chilismagning eller på anden måde er på nippet til at overgøre smagstest på andre stærke eller sukkerholdige spise- og drikkevarer, vil du kunne opleve at din krop siger fra. Chili har f.eks. mange gode egenskaber med sig, men det er også hårdt for kroppen der ikke er helt tiptop at skulle takle den styrke en stærk chili leverer og her kan nogle bl.a. opleve at få rosacea.

Rosacea er en betændelsestilstand i kroppen der er kronisk. Man kan tricke denne betændelsestilstand med lige netop de stærke sager som chili og se og mærke hvordan rosaceaen vil blusse op. Der er ikke mange der ved at de har rosacea før det er blevet så slemt at det virker generende og først meget sent vil de fleste søge behandling af rosacea.

Økologisk og naturlig behandling er den bedste og mest effektive behandling

Hvis din læge har set på din rødspættede hud som typisk kommer til udtryk ved kinder, næsen og i panden og lægen diagnosticerer det med rosacea vil der skulle kigges på din måde at leve på i forhold til kost og livsstil i første omgang. Virker dette ikke er der et hav af cremer der vil kunne nævnes mod rosacea, men her er det vigtigt at huske at et overforbrug af hudplejeprodukter kan virke forværrende og du bør derfor vælge den økologiske vej fra starten.

Den økologiske og naturlige behandling vil altid være den bedste og du vil sagtens kunne finde behandling hvad enten det handler om at undgå små vipper med vippeserum eller aloe vera mod rosacea. Det er ikke engang sikkert at den bedste måde er den dyreste selv om at der er tale om noget der er økologisk og udvundet fra naturens egne midler.

Husk altid på at hvis din krop reagerer dårligt på noget tidspunkt, så er det fordi der er noget der ikke gøres rigtigt. Du kender det sikkert fra et bumseudbrud efter en vild weekend med alkohol, hvor kroppen prøver at signalere at leveren ikke kan følge med til de våde nætter.