Går du op i miljøet? Hvis ja, kan det være du allerede forsøger at gøre alt i din magt for at være så bæredygtig som overhovedet muligt. Det kan være du sorterer affald, husker at slukke lyset efter dig og slukker alle stikkontakterne, når du går hjemmefra. Hvis du gerne vil tage skridtet videre, kan det være en god idé at investere i miljøvenlig indpakning derhjemme. Det kan især være en god idé til din vinsamling!

 

Pak dine vine miljørigtigt ind

Det kan være, at du har en god kollektion af vine stående derhjemme, og hvis du vil udvide hjemmets bæredygtighed yderligere, kan du benytte miljøvenlig indpakning til dem for yderligere sikkerhed i forhold til deres skrøbelighed. Du kan finde bæredygtigt emballage på Dania Emballage, som du kan bruge til din vinsamling.

 

Hvordan kan du ellers gøre dit hjem mere bæredygtigt?

For at blive mere bæredygtig kan du købe flere økologiske fødevarer, og især økologiske fødevarer fra Danmark. Dette er mere bæredygtigt, da dyrene har haft et bedre liv med bedre vilkår, og der udledes mindre Co2, fordi varerne ikke er importeret flere tusinde kilometer. Noget andet du kan gøre er at købe tøj fra genbrugsbutikker og donere dit tøj i stedet for at smide det ud. Fast fashion er noget af det, der er hårdest for klimaet, pga. det store spild og restaffald. Hvis du derfor kan købe dit tøj i genbrug eller evt. tage imod tøj fra dine familiemedlemmer, kan du komme langt i dit bæredygtige forbrug. Som allerede nævnt kan du også huske at slukke for lys og stikkontakter, når du ikke er hjemme, da disse både koster ekstra penge og er dårlige for miljøet. Hvis du vil tage det ekstra skridt mod en bæredygtig hverdag, så er det selvfølgelig bedre at undgå flyvemaskinen, når du skal på ferie. Det udleder usandsynligt meget Co2 og er dårligt for miljøet.

Som du kan læse er der mange ting du kan gøre for en mere bæredygtig hverdag. Det kan være svært til at starte med, men lidt efter lidt bliver det “normalt”, og så tænker du slet ikke over det længere.

 

Hvorfor bæredygtighed?

Det store spørgsmål er så, hvorfor du behøves at gøre disse ting? Hvis vi alle kollektivt forsøger at være mere bæredygtige, kan vi forbedre klimaet sammen til de næste mange generationer. Dette vil være en stor hjælp for alle. God fornøjelse!