Gin er populært som aldrig før. Hvad der før var lidt gemt væk i barskabet, er nu kommet aller forrest, og den klassiske Gin & Tonic bliver suppleret med alt fra timian og tørret citron til peberkorn og speciallavet rosé-tonic. Special-gin fra lokale mikrodestillerier har også fået et boom, og for nogle gin-entutiaster er flaskerne nærmest blevet samleobjekter. Ginen har et helt særlig bittert udtryk, og netop den specielle smag gør den velegnet til at eksperimentere med smagsnuancerne, hvorfor der er også er flere og flere der er begyndt at lave deres egen.

Det samme kan du gøre! Faktisk er det meget nemmere end de fleste tror, og det kræver hverken ekspertviden eller dyrt og avanceret udstyr. Simple redskaber som flasker, si og ingredienser, er faktisk nok til at fremstille gin med dit helt eget touch. Jeg har samlet en liste med de bedste måder, hvorpå du nemt og hurtigt kan komme igang med at imponere, både dig selv og venner, med din helt egen gin.

 

ginlab gin kit gør det selvGin Kit fra Men’s Society

Denne gør-det-selv pakke fra Men’s Society indeholder en lækker flaske med træprop og en etiket du selv kan designe, en aluminiumstragt og lækre ingredienser i form af enebær og blandede urter. Så tilføjer du selv en hvilken som helst flaske vodka, og det er faktisk alt hvad du skal bruge, for at lave din helt egen velsmagende gin. Med i pakken får du selvfølgelig en brugsanvisning, samt opskrifter på forskellige smagsvarianter du kan gå igang med. Der er også mulighed for at tilkøbe refills i form af enebær og krydderier, så du kan lave lave ligeså mange forskellige flasker som du har lyst til. Du kan selvfølgelig også supplere enebærene med dine egne ingredienser.

Følger du brugsanvisningen step by step, er dette en utrolig nem måde at lave din egen gin på, og du vil nemt kunne imponere venner eller familie ved næste komsammen. Pakken fungerer i øvrigt som en perfekt værtsgave eller en sjov julegave til bartenderen, gin-entusiasten eller manden der har alt.

Pris: 299,00 kr

Læs mere

 

hjemmebryggerens gin kitHjemmebryggerens Gin Kit

Denne flotte pakke indeholder meget af det samme som pakken fra Men’s Society, om end en smule mere fuldført. Udover de basale redskaber som flaske, tragt, si og ingredienser, får du også en gaveæske med, så du kan give din færdige gin som gave på en stilfuld måde, samt 4 flotte gin-glas som også medfølger. Dette gør selvfølgelig at denne pakke er lidt dyrere.

Også her får du et sæt udførlige instruktioner med, som du nemt kan følge, og du vil hurtigt finde ud af hvor nemt det faktisk er at lave sin egen gin. Med i pakken får du også lidt information om forskellige krydderier – såkaldte botanicals – som man kan bruge i gin, samt 3 opskrifter på klassiske gin-smage, som du kan bruge som inspiration til dine egne sammensætninger af krydderier.

Dette er også en virkelig flot gave at give, også til sig selv, hvis man gerne vil gå igang med rigtig at nørde gin.

Pris: 599,00 kr

Læs mere

 

dit eget ginfad trolden bryghusDit eget ginfad hos Trolden Destilleri

En helt anden og meget unik måde du selv kan få lidt hands on med gin-destillering, er muligheden for at få dit helt eget 4-liters(!) ginfad på et rigtig destilleri. Trolden Destilleri ligger i Kolding, og laver whisky, rom, vodka og gin af høj kvalitet. Derudover giver de rundvisning på destilleriet, og helt unikt giver de nu også adgang til deres gin-fade, så du selv kan være en del af processen. Her kan du både lugte og smage på ginen inden den bliver hældt over på træfad, hvor den får lov at lagre og afgive smag. Prisen ligger i den høje ende, men husk på, at du altså får hele 4 liter personlig gin og en helt unik oplevelse og indsigt i gin-verdenen. Der er nok mange informationer du gerne vil have på plads, inden du køber en så stor oplevelse, så jeg anbefaler at du læser mere om tilbudet herunder.

Bemærk at oplevelsen kun finder sted i Kolding.

Pris: 1.795,00 kr

Læs mere

 

Jeg håber at dette indlæg gav inspiration til hvad man kan lave med gin, og måske endda gav en øjenåbner. Der findes rigtig mange forskellige gin efterhånden der både er flotte, velsmagende og unikke, men der er ikke noget der slår en hjemmelavet flaske. Følelsen at stå med alle ingredienserne i hånden, og senere opleve smagen udfolde sig i det endelige produkt kan nemt gøre en stolt, og give lyst til at prøve det hele igen med nye krydderier. Er du blevet så inspireret at du vil kaste dig ud i at lave din egen gin, så skal du have held og lykke med det herfra, og du må endelig skrive en kommentar herunder. Jeg vil rigtig gerne høre hvordan det er gået!