Den Store Bagedyst har siden den første sæson havde præmiere, gjort danskerne bageglade og det er bage er blevet super populært. Vil du også gerne lære at bage, så kan er der mange måder at tage de første spæde skridt på.

Hvis du vil lære at bage behøver du slet ikke starte med så svære kager som du laver i den store bagedyst, du behøver faktisk slet ikke starte med en kage, det kan også være brød, pandekager el. vafler, og faktisk kan det være en god idé at starte her, fordi du får en hurtig succesoplevelse.

Lær at bage derhjemme

Du kan lære at bage derhjemme, men det meste bagning kræver en eller anden form for udstyr. Hvis du vil igang med at bage, så vil jeg anbefale at starte med en af følgende ting:

  • Boller
  • Simpel kage
  • Pandekager el. vafler

Til boller har du rimelig frit slag, og kan samtidig lære på egen hånd hvordan an laver gode boller, da du hurtigt vil finde ud af hvis det går galt. Du kan finder en opskrift på nettet til en basis bolledej, og herfra kan du modificere den med kerner, frø, nødder og andre meltyper, til du har lavet en rigtig god hjemmebagt bolle. Det kræver ikke det store udstyr, bare en skål og en ovn.

En simpel kage kan også være et godt sted at starte for at få en succesoplevelse, og især hvis du helst vil lave noget til den søde tand. Her kan du uge finde en opskrift på nettet og følge f.eks. vil banankage el. marmorkage være to gode muligheder til en begynderkage.

Det nemmeste vil helt klart være at lave en pandekagedej el. vaffeldej, for her skal fokus være på dejen for at de endelig resultat bliver godt. Pandekager er nemt at kommer igang med da du bare skal have en stegepande, men at lave vafler kræver et godt vaffeljern.

Bliv klogere på et bagekursus

Når du har gjort dig de første erfaringer med bagning der hjemme, læst flere opskrifter, kender de typiske ingredienser og læst om hvordan man laver god dej, så kan du gøre dig selv den tjeneste at tage på et bagekursus. Det kan være et generelt bagekursus el. et bagekursus med et bestemt fokus f.eks. surdej, brød, pizza el. kager.

Der findes mange bagekurser rundt om i hele landet, det er bare med at slå op hvad der er i netop din by af bagekurser. Et bagekursus vil give dig lidt dybere viden om mix af ingredienser og teknikker, som du kan tage med i din bagning fremover og dermed bliver endnu bedre.

Hvem ved? Måske er det en dag dig der ender i den store bagedyst og har muligheden for at gå derfra som Danmarks næste mesterbager.