Hver dag el. uge står vi alle i den samme situation hvor der skal findes på nye retter til aftensmaden. Kan du nikke genkendende til det, så ender du sikker også ret ofte med at spise de samme retter igen og igen, fordi det skal være nemt og du har ikke tid til at tænke for meget over hvad du kan lave af nye ting.

Faren ved dette er at du ikke får en sund og varieret kost om aftenen. Heldigvis er der en ganske nem måde at løse dette problem på, og jeg taler ud fra egen erfaring.

Hvad skal vi have til aftensmad?

I dag skal du have en måltidskasse til aftensmad, for det løse nemlig hele dit problem. Med en måltidskasse får du alt leveret til døren og skal ikke selv finde på retter. Du bestemmer oveni købet selv hvor lang tid du vil bruge på det.

Nu tænker du sikkert at måltidskasser er dyre og du har ikke råd til at abonnere på sådan en forevigt. Til det vil jeg sige at det heller ikke er formålet, formålet med det er at give dig ny inspiration til hvad du kan lave til aftensmad, hvad der smager godt og gøre det på en sund og varieret måde. Desuden giver mange måltidskasser et velkomsttilbud og du kan se dem på nymaaltidskasse.dk.

Ideen er så at du abonnere på en måltidskasse i et par uger, måske en måned, og lader dig inspirere af de mange retter du får serveret. Bagefter vil din horisont være udvidet markant og du kan derfor være langt mere varieret i din madplan fremover. Personligt har jeg fået mig en ny livret (Halloumi Burger) ved at få leveret en måltidskasse.

Hvad skal vi spise i weekenden?

Måltidskasser fungerer bedst i hverdagen hvor du ved hvor mange personer i er. Weekenderne ser ofte anderledes ud og derfor kan det være en god idé at finde på noget andet mad.

Har du børn der trives med rytme, som der er i hverdagen, kan det være en god idé at bringe ind i weekenden f.eks. ved at lave den samme ret hver søndag el. udvælge 3 retter i laver på skift om søndagen. Et klassisk eksempel på dette kunne være:

  • Pizza
  • Burger
  • Lasagne

Hvad skal vi spise lørdag aften?

Lørdag aften er altid lidt særlig. Det er her man ofte skal ud at spise hos venner el. familie eller også er det dig der får gæster om lørdagen. Derfor er det aldrig helt til at sige hvad der sker og dermed hvad man skal spise lørdag aften.

Skal du ud ad huset får du serveret maden, får du gæster laver du et festmåltid af en art og skal du ikke noget el. har været afsted hele dagen kan du vælge den nemme løsning og bestille mad udefra.

Jeg håber du har fået lidt inspiration til aftensmad og at du har lyst til at dele dine ideer til hvordan man kan få flere og bedre ideer til sund og varieret aftensmad hele ugen.