Alting smager bare en smule bedre, når du nyder det i smuk natur og godt selskab. Vil du have inspiration til, hvordan du kan skabe fantastiske smagsoplevelser i naturen?
Vi har samlet en række ideer til dig. I vores artikel kan du læse meget mere om og blive inspireret til lækker mad over bål, bålpander og naturens spisekammer.

Snobrød som dessert

Snobrød er elsket af mange som det klassiske bålmad. Snobrødet kan dog tages til nye højder gennem nogle ganske små variationer. Du kan eksempelvis lave et lækkert snobrød, du kan nyde som dessert. Her er tre gode ideer:

  1. Snobrød som kanelsnurre

Elsker du også kanelsnurrer? Hvis du bare tilføjer kanel og smør på din dej, inden du ruller den om pinden, så får du den lækreste kanelsnurre over bål.

  1. Snobrød med chokolade

Du kan hakke en plade chokolade, så du får nogle chunky chokoladestykker, du kan tilføje til snobrødsdejen.

  1. Marmelade og sukker

Hvis du laver et helt klassisk snobrød, kan du fylde det med marmelade og sukker, efter du har bagt det og hevet brødet af pinden. På den måde har du en lækker kombination mellem en pandekage og et snobrød.

Lav lækker bålmad med gode bålpander

Inden du når til desserten, skal du naturligvis have en hovedret. Hvis du har en god bålpande, kan du faktisk lave de fleste retter på bål.

Bålpander er utroligt solide og kan holde til meget høje temperaturer. Det gør dem særdeles velegnede til at lave eksempelvis bøffer, der gerne skal have en lække stegeskorpe.

Herudover kan du få bålpander i forskellige størrelser og typer – du kan eksempelvis købe en æbleskivepande til bålet, hvis du ikke er helt færdig med dessertinspirationen endnu.

Gode bålpander bør være det første, du investerer i, hvis du gerne vil have fantastiske smagsoplevelser i naturen.

Naturens spisekammer

Når du laver mad i naturen, kan du gøre smagsoplevelsen endnu bedre, hvis du supplerer dine retter med nogle af de fantastiske ingredienser, du kan finde i den danske natur. Du kan eksempelvis finde bær til dine desserter eller svampe og krydderurter til hovedretten. Der er masser af muligheder; her får du fifs til tre af lækreste ting, du finder mange steder i den danske natur.

  • Strandkarse

Strandkarse kan plukkes fra maj til august og vokser ofte omkring strand og vand. Det er perfekt til dressinger og olier og smager lidt af japansk peberrod.

  • Skovsyre

Skovsyre vokser mange steder i landet og findes særligt i skyggefulde områder. Det er et lækkert frisk pust til mange retter og kan også bruges som pynt, som du ofte vil opleve det på fine restauranter.

  • Tang

Tang er ikke bare sundt – det smager også godt i mange forskellige retter. Du kan eksempelvis bruge det sammen med kylling eller i en pesto, hvis du kan få fingrene i frisk tang i naturen.