Vi er som mennesker blevet mere komfortable i hverdagen, og vi kan idag foretage os de fleste ting direkte fra vores mobiltelefoner – uanset om vi sidder derhjemme på sofaen eller er ude omkring. I de seneste par år er det blevet mere populært med Apps på telefonen som kan foretage bestillinger fra restauranter med levering. I denne artikel tager vi et nærmere blik på hvorfor det er blevet mere almindeligt at bestille mad til levering derhjemme fra, end det er at hente take-away eller at tage ud at spise. 

Hvor kan jeg bestille mad fra via Apps?

Der er flere restauranter som tilbyder deres egne udviklet apps, men der er også sider såsom Wolt og den nye tjeneste Foodora som tilbyder deres service til restauranterne, og giver et bedre overblik for dig som forbruger til at finde restauranter og deres menukort i dit område. De tilbyder også et overblik over top-rangeret restauranter baseret på andre folks meninger hvis du er på udkig efter noget nyt – og kan levere direkte til din dør.

Velkendte restauranter og kæder har deres egen app, men kan også findes på Wolt og Foodora. Selvom restauranter har deres egen apps, er det almindeligt for dem også at tilbyde deres varer og mad på større mad-apps for at kunne række ud til en større befolkning.

Generelt brug af Apps

I dag er der Apps for næsten alt hvad hjertet begærer. Almindelige tekstbeskeder og telefonopkald er næsten forsvundet, og i stedet har vi apps såsom WhatsApp, Instagram og Messenger. Der er også masser af mobil-apps hvor du kan se film og serier såsom Netflix, apps hvor du kan spille spil og online casino – samt apps for transport og rejser.

Med det sagt, de fleste ting i dagligdagen kan løses via apps på din telefon som du kan downloade på Google Play og Apple Store for din smartphone eller sågar tablet – så hvorfor er apps for restauranter og mad-levering blevet mere populære på det seneste? Meget kan tyde på at vi som mennesker er blevet mere komfortabel med brugen af telefonen som vi er i besiddelse af det meste af tiden – det er praktisk at være i stand til at klare det hele fra hånden – hvorend du er.

I stedet for at gå ned i butikken, da kan du bestille mad eller dagligvarer fra den lokale købmand – du har heller ikke brug for at tage en tur i banken men kan i stedet for klare alt fra overførsler til at betale regninger hjemmefra – og få mad leveret lige til døren på en ellers regnfuld dag. På grund af nyttigheden af disse apps, madlevering og apps fra restauranter har vokset sig mere populært på det seneste.

Slut med restaurantbesøg, og kun hjemmelevering?

Vil der komme en dag hvor restauranter slutter fuldstændig med at tage “walk-in” kunder, og i stedet kun lave mad til levering? Få restauranter opererer kun med levering af mad, og har ikke borde til rådighed. Det viser sig at det kan være yderst profitabel at gøre det på denne måde, da der ikke er brug for ekstra personale såsom tjenere og kan på denne måde spare penge på lønninger. Huslejen vil typisk også være lavere da du som restaurant ikke har brug for samme plads, som andre traditionelle restauranter.

Dog tror vi ikke at det at tage ud at spise vil dø helt ud, da det er mere end oplevelse i sig selv at tage på restaurant og kan byde på et ekstra socialt lag i det man kan samles sammen med sine venner og bekendte, eller måske forretningspartnere over et godt måltid.

Hvad tror vi kan ske i fremtiden?

Vi tror på at apps til restauranter vil blive ved med at vokse i popularitet, dog vil det ikke kunne tage over hele markedet da der stadig er behov for et normalt restaurantbesøg i ny og næ.