Kan du godt lide at afprøve forskellige slags alkohol? Så kan en hjemmesmagning være en hyggelig oplevelse at lave med din ven, kæreste eller bror. En hjemmesmagning kan være elegant, hvis du køber lidt dyrere slags alkohol at afprøve, eller den kan være sjov og rodet, hvis det måske er mere en undskyldning for at lave en masse slags drinks. Hvis du er mere til den elegante del, kan det være, du har en gaspejs derhjemme, og det kunne især være hyggeligt at afholde smagning foran den!

 

Hvad skal du planlægge i henhold til en hjemmesmagning?

Det kan godt være en lidt krævende og muligvis dyr opgave at afholde en hjemmesmagning. Om I skal være en større gruppe eller bare et par stykker er også noget du skal tage højde for; jo flere I er, jo mere alkohol skal du købe. En god og billigere måde at afvikle begivenheden kan også gøres ved at aftale, at alle hver især tager en flaske et-eller-andet med, ellers kan I smide en sum penge i en pulje og købe ind for det til alle. Det kan desuden være smart at købe ind til aftensmad, som I kan spise sammen inden – men hvis det skal kunne gøres til den billige ende, kan I også mødes efter aftensmad, og så kan aftenen afvikles med nogle lækre snacks i stedet. Et par forskellige hors d’oeuvres eller et lille charcuterie board kunne være en dejlig snack til smagningen.

Du skal desuden tjekke, om du har nok forskellige slags glas til alle slags alkohol – man skulle jo nødigt kunne smage det sidste, I smagte på, i glasset.

Slutteligt skal du have settingen in mente. Hvordan bliver det så hyggeligt som muligt? Det kan blive mega hyggeligt med en masse stearinlys rundt omkring i rummet, men en anden hyggelig setting er også foran gaspejsen – dette indbyder en stille og rolig, men virkelig hyggelig atmosfære. Hvis du ikke allerede har en gaspejs derhjemme, kan du overveje at investere i en – det er ikke noget du vil komme til at fortryde, da det er pænt interiør design, men samtidig giver ekstra varme i hjemmet og er flot at kigge på. Du kan finde eksklusive gaspejse på Philippejse.dk.

 

Hvad skal I smage på?

Det er selvfølgelig en ren antagelse, at I skal smage forskellige slags alkohol. Det kunne også være, I skulle smage chili eller karamel. Men denne artikel tager hovedsageligt udgangspunkt i diverse slags alkohol, og når man er til smagning, er det ofte forskellige mærker inden for en bestemt kategori; gin, vodka, whiskey, vin, osv. Så hvad end I skal smage på, er det en god idé med nogle forskellige mærker, så du kan finde den næste flaske, som skal være en del af din samling. Rødvin og charcuterie passer rigtig godt sammen, hvorimod vodka og nøddeblanding også er en god kombi. Dette er også vigtigt at have in mente.

 

Nu er du klar til din hjemmesmagning – rigtig god fornøjelse!