Langt de fleste mennesker bruger salt og peber i deres daglige madlavning. Der står typisk også et salt og peber sæt på de fleste danskeres spisebord eller køkkenbord, så man kan putte salt og peber i maden under madlavning, men også hvis man vil putte ekstra på, når man sidder ved spisebordet.

Dekorative salt og peber sæt

Et salt og peber sæt er ofte ikke kun en praktisk ting, selvom man skulle tro, at det bare var til at krydre sin mad med. Det er også et sæt man som sagt altid har til at stå fremme, og dermed skal det også helst være pænt og æstetisk. Heldigvis kan man få rigtig mange flotte salt og peber sæt i mange forskellige størrelser og materialer, så du nemt kan finde et sæt, der passer til din personlige smag. Der findes små og lave sæt, men også lange og høje. De bliver lavet i både mørkt og lyst træ, og nogle er også lavet af træ og derefter malet i fine farver. Du kan også få sæt lavet i stentøj, akryl, forsølvet metal, rustfrit stål og glas. Alle sættene er praktiske og tjener samme formål – det er bare med at beslutte sig for, hvilket look man vil gå efter til sit køkken og/eller spisebord.

Elektriske versioner

Udover de meget æstetiske salt og peber sæt lavet af træ, stentøj osv., kan du også vælge at købe elektriske saltkværne og peberkværne. Her skal du blot fylde kværnene op, og derefter trykke med en enkelt berøring på kværnens top, for at få krydret din mad. Når du bruger kværnen, vil der også komme et lys i bunden, så du nemmere kan tilpasse doseringen. Du kan desuden indstille alle sættene efter hvor groft og fint du vil have saltet og peberet, så det altid passer til din madlavning.