Har du glutenallergi eller er glutenintolerant, så kan det godt være bøvlet med restaurantbesøg og diverse madoplevelser (som f.eks. ølsmagning og bagekurser). Men sådan bør det ikke være. Derfor har vi sat os for at guide dig til, hvor du kan finde gode glutenfrie restauranter og andre typer madoplevelser.

Listen er lavet i samarbejde med hjemmesiden Nulgluten.dk, som er en blog med opskrifter og gode råd omkring glutenfri kost.

Glutenfrie restauranter

Når man ikke kan tåle gluten, kan det at bevæge sig ud fra sit køkken godt være lidt af en udfordring. Men heldigvis findes der efterhånden rigtig mange restauranter i landet, som enten serverer glutenfrie retter eller yder en god service til at imødekomme folk, som ikke kan tåle gluten.

Her kan der f.eks. nævnes restauranter som:

  • Cock’s n’ Cows,
  • MASH
  • Mad og Kaffe
  • Grams lækkerier m.m.

Det er dog ikke altid lige nemt at vide på forhånd, om en given restaurant har glutenfrie retter. Heldigvis har Tripadvisor lavet en smart funktion, så du kan sortere restauranter efter glutenfrie madvarer (se f.eks. her de bedste glutenfrie restauranter i København).

Bagekursus med glutenfri brød

Har du selv prøvet at bage glutenfrit brød, så ved du sandsynligvis også, at det kan lidt af en udfordring. Grunden til det er, at glutenfrit mel opfører sig anderledes end almindeligt mel. Men der er heldigvis hjælp at hente. For du skal naturligvis ikke snydes for lækkert brød bare fordi, at du ikke kan tåle gluten.

Med dette 5 timers glutenfri bagekursus lærer du at bage lækkert franskbrød, rugbrød, boller og napoleonshatte – alt sammen helt uden gluten. I kurset er det også frokost, kaffe, te, vand og sund snack inkluderet.

Bagekurset er en god rigtig god oplevelse, som du kan tage til alene eller dele med en god ven/familiemedlem. Du kan her læse mere om bagekurset.

Har du haft gode (eller dårlige for den sags skyld) erfaringer med nogle glutenfri restauranter eller andre glutenfrie madoplevelser, så lad mig endelig høre det nede i kommentarfeltet.