VM i fodbold i Qatar er en fremragende lejlighed til at samles med familie og venner foran skærmen til at se bold. Der er så mange kampe, at det bliver nødvendigt med forsyninger undervejs, hvis alle skal være friske og i fuld vigør til kampene.

I dag föredrar fotbollsfans att inte bara titta på matchen och njuta av godiset, utan också att följa med i tiden och placera sina spel online samtidigt som de tittar på sin favoritmatch. Betting är ett parallellt alternativ för många fans, och tack vare moderna plattformar som mr green fodbold blir det en ännu mer livlig händelse än vanligt.

Om vi återvänder till livsmedelsvärlden finns det dock mycket att tala om. Derfor har vi her samlet 8 bud på måltider til kampene under VM i Qatar. Der er selvfølgelig et par danske retter, der er globale klassikere, og der er endda et lokalt bud på, hvordan et måltid i Qatar kunne se ud.

Du må godt spise pizza, selv om Italien ikke er med

Det ville give god mening at tilpasse det enkelt måltid til holdene, der spiller, så du på den måde kommer hele kloden rundt og smager mad fra samtlige 32 deltagerlande. Men det ville måske være sjovere at have et par favoritter, så du kan nyde VM-slutrunden med fokus på fodbolden frem for med fokus på timevis af slid i køkkenet.

Flere af holdene til slutrunden – blandt andre Danmark – har deres egen kok med, så de er sikre på at få mad, de holder af og kender. Måske er du mere til at arrangere en temaaften, hvor I går ombord i bestemte former for mad eller måske ligefrem klæder jer efter madens tema.

Så lad os komme i gang. 6 bud på mad, der passer perfekt til VM-bold.

  1. Burger

Det er bare to stykker brød klemt sammen om kød, men burgeren giver dig mulighed for at skabe et måltid, der passer perfekt til dine smagsløg. Du kan bruge oksekød, kylling, pulled pork eller meatfree løsninger. Du kan fylde med dressinger som salsa, tzatziki, hummus og ketchup, og du kan tilsætte grøntsager, du elsker. Det er en bid af perfektion, når du får sat den rigtige burger sammen

  1. Hotdogs

Vores favoritbud til de danske kampe. Om du er til grillede eller kogte pølser er en smagssag, men der kan ikke være to meninger om, at en hotdog med veltillavet pølse, dyppelse, løg i flere stadier og syltede agurker er det tætteste, vi kommer i det danske kulinariske køkken på umami. Wow. Og mums. Perfekt som byggesæt under fodboldkampen, mens du hepper på sejr til dit favorithold. Velbekomme.

  1. Pizza

Som der skal smeltet ost på en pizza, er selve pizzaen også efterhånden smeltet sammen med oplevelsen af at se fodbold i sofaen. Om du er til de forbudte ananas, eller om du sværger til en margherita, gør ingen forskel. Fodbold og pizza hører sammen som kulde og vanter.

  1. Machboos

Her har vi at gøre med en traditionel ret fra Qatar. Det er simpelt at lave, men det smager himmelsk. Blandt forskellige friske og tørrede krydderier med kogt ris og tilsæt så kød efter egen smag og ønske. Det er herligt med lam og kylling, men du kan også bruge rejer, andre fisk eller sågar kamel.

  1. Sushi

Frem med pindene og sojaen, og så kast dig ombord i sushi. Makiruller og nigirier er perfekte til sofahyggen, og mens de ikke er vanskelige at spise, kan du forvente en eksplosion af smagsoplevelser, uanset om du er til laks, tun eller mango.

  1. Tapas

Smid en omgang tapas på bordet. Forskellige oste og forskellige former for kød og så bare alt, hvad køleskabet byder på af tilbehør som oliven, frugt og andre rester og top det hele med frisk brød og en spændende vin, så har du et måltid for guder, der kan nydes gennem alle 90 minutter.