Er det overhovedet december, hvis ikke man har en chokoladejulekalender til at tale dagene op til den 24.? For rigtig mange danskere er en chokoladejulekalender et must for at komme i den rigtige julestemning, og der bliver da også solgt mange tusindvis af kalendere hvert eneste år, samtidig med at der kommer flere og flere forskellige varianter. Alle de største slik- og chokoladefirmaer har efterhånden deres egen julekalender, og de billige kalendere af tvivlsom kvalitet, fås i alt fra Gurli Gris- til Spiderman- og Fortnite-motiver.

Det er ikke alle der lige gode, så her har jeg skrevet et par forslag på nogle julekalendere, som jeg finder gode og/eller anderledes og i høj kvalitet.

jingle balls Chili Klaus julekalender

Jingle Balls kalender af Chili Klaus

Denne julekalender er et must for enhver chilielsker, hvor de almindelige chokoladekalendere bare ikke er nok. Godt nok er julen sød, men den må da også gerne være stærk, ikke? Chili Klaus, som blev kendt på at smage på stærke chilier sammen med kendte personer, blev et hit på de sociale medier, og har siden udviklet sig til et fænomen med et solidt brand bag sig. Han har lavet alt fra chips til øl, chokolade, sauce og meget andet.

Med denne kalender får du 25 forskellige lækkerier i form af bl. a. vingummi, karamel og chokolade. Alt sammen med en god bismag af chili. “Vindstyrken” går fra mild til helt vandvittig stærk, og her er det altså kun de mest hærdede der kan være med. Nogle af lågerne er derfor også markeret med et dødningehoved, så du ved hvornår du måske skal finde et koldt glas mælk frem. Den er altså ikke for børn, men hvis man er til chili, så er dette den perfekte måde at forsøde (eller skulle jeg sige forstærke?) hver dag op til jul.

Pris: 399,00 kr.

Læs mere

 

maggies retro julekalenderRetro chokoladejulekalender med marcipan

En klassisk chokoladejulekalender med et sødt og retro look. Denne kalender er fra Maggies, som specialiserer sig for handel med lækre produkter af høj kvalitet som f. eks. chokolade, kaffe, specialøl og andre lækkerier. Og det er da også rigtig god chokolade som Maggies har at byde på. Dette er et rigtig fint alternativ til de billige chokoladekalendere fra supermarkederne, hvis chokolade godt kan være lidt kedelig. Her er du sikret god kvalitet, og fin indpakning, der gør den velegnet som gave.

Pris: 129,00 kr.

Læs mere

 

h. c. andersen julekalenderH. C. Andersen Chokolade julekalender

Denne rigtig flotte julekalender, fra den danske producent Konnerup & Co, er udformet som en bog fyldt med H. C. Andersen motiver og 24 låger. Bag hver låge gemmer der sig et stykke lækker og blød flødechokolade af rigtig høj kvalitet. Dette er en virkelig flot gave at give både til børn og voksne, som kan give lidt magi og en god anledning til at finde eventyrene frem.

Pris: 200,00 kr.

Læs mere

 

maggies julekalenderChokolade pakkekalender fra Maggies

Denne pakkekalender fra Maggies er lidt dyrere end hvad de fleste forbinder med en chokoladejulekalender, men den er også noget mere omfattende. Maggies er her gået all in på lækkerier, og giver dig 24 individuelt pakkede gaver, der hver især indeholder det bedste af det bedste. Går du videre til deres hjemmeside kan du se hvad alle pakkerne indeholder, men jeg vil faktisk anbefale ikke at kigge så meget på det, og i stedet blive overrasket. Jeg kan dog afsløre, at du får rigtig god chokolade, nougat og marcipan i forskellige former og smage, samt muligheden for at tilføje et personligt kort hvis det er en gave. Ingen tvivl om at december måned bliver sød med denne kalender.

Pris: 599,00 kr.

Læs mere

 

Toms chokolade julekalenderToms Chokolade Julekalender

Følg med i Jan Krabbes “piv uhyggelige” juleeventyr med det lækre chokolade du kender fra Toms, som Guldbarer og Kæmpeskildpadder. Denne julekalender ligger i den billige ende, og du får heller ikke samme gourmetoplevelse, som nogen af de andre kalendere vi nævner her på siden kan tilbyde. Det er dog stadig god chokolade, og langt fra kedeligt, som chokoladekalendere ellers har tilbøjelighed til at blive, når man kommer ned i prisniveauet. Dette er et rigtig godt bud på årets chokoladejulekalender til børnene.

Pris: 75,00 kr.

Læs mere

 

chokolade julekalenderØkologisk chokoladejulekalender

Denne minder meget om den klassiske, helt billige chokoladejulekalender, både i udseende og pris. Det er det også, den adskiller sig bare fra de andre ved at være 100% procent økologisk. Desuden er chokoladen faktisk af rimelig høj kvalitet – især til prisen.

Pris: 32,00 kr.

Læs mere

 

Jeg håber at denne artikel gav lidt inspiration til at finde årets julekalender, eller måske forkæle en person der står dig nær. Er du stødt på en julekalender som jeg bør nævne, eller har du noget at tilføje, så skriv endelig en kommentar nedenunder.