Chilismagning

Her finder du et overblik over alle chilismagninger der finder sted i Danmark i løbet af de det næste års tid. Der bliver løbende tilføjet flere chilismagninger til siden, som de bliver annonceret af arrangørerne. Vælg blandt smagningerne herunder for at læse mere og købe billetter.

Mest populære chilismagninger

Mangler din chilismagning her?

Send en mail til os på hej@findsmagning.dk, så finder vi us af noget. Du kan læse mere om vores samarbejdsaftale med et klik på knappen herunder.

Tidligere afholdte chilismagninger

chilismagning hos gartneri toftegården

i Køge

Pris: 360,00 kr.

Salget af chili i Danmark er eksploderet i løbet af de sidste par år. Helt præcis hvad grunden er til dette, er svært at sige, men Chili Claus, der blev kendt for at invitere kendte på besøg og smage chilier sammen med ham, skal nok have en del af æren. Det har i hvert fald åbnet op for danskernes interesse for chili og, ikke mindst, dyrkning og smagning af chilier. Her på siden har vi lavet et overblik over de chilismagninger du kan komme til i Danmark.

Chilismagning i 2019

Chili er populært som aldrig før. Alt fra dressinger, pestoer, marinader, olier, chips og sågar øl og chokolade kan idag fås med chilismag. Samtidig er videoer hvor folk udfordrer hinanden i at spise rigtig stærke chilier, også at finde i tusindevis på Youtube og de sociale medier.

Men der er også opstået en mere oprigtig interesse for chilien som frugt og plante inden for de seneste par år, og flere gartnerier og haveskoler har åbnet dørene op for et indblik i hvordan man dyrker, høster og vedligeholder planterne. Til en chilismagning vil du derfor ofte få råd og vejledning i chilidyrkning, med på vejen.

Hvorfor chilismagning?

Nogen vil måske synes, at det kan lyde lidt vildt, at tage ud for at smage på en masse chilier. Det må da brænde i halsen efter sådan en dag, eller?

Ja og nej. Kan man slet ikke tåle den mindste chili, skal man nok holde sig væk. Men chilismagning handler om meget andet end at brænde i munden. Chilier er teknisk set frugter, som findes i et utal af varianter og smage. Nogle er søde, andre er bitre. Nogle er mere citrus-agtige, mens andre er meget frugtige i smagen.

Her handler en chilismagning ikke om hvilken der kan brænde mest, men om at opleve alle de forskellige smage en chili kan have. Chilier findes også i vidt forskellige styrker, og til en chilismagning vil der altid være god vejledning på, så du ikke får en chili der er for stærk til dig.

Arrangører

Arrangører af chilismagning vil ofte være hos gartnerier, haveskoler eller gårde der dyrker deres egne chilier. Her vil man også kunne få et indblik i hvordan de er dyrket.

Gartneri Toftegården

Toftegården råder over 3500 m2 drivhus, og beskæftiger sig med spiselige frugter og grøntsager. Alt er økologisk, og her gives råd til pasning og plejning af chiliplanter.

Er man til chilismagning på Toftegården, vil man også blive vejledt i hvordan man bedst bruger chili i madlavningen, samt lære hvordan man kan vurdere styrken i en chili.