Caviar priser – Hvad er er verdens dyreste caviar?

af | sep 18, 2017

Caviar eller Kaviar er et af verdenens fineste produkter og derfor også en af verdens dyreste madvarer. Vi har taget et nærmere kig på hvad caviar egentlig koster og hvad historien bag den høje pris og vanvittige prestige omkring produktet er.

Hvis du gerne vil sammenligne priser på caviar, vil vi anbefale at de tager et smut forbi caviarpris.dk – en side med prissammenligning af caviar.

Verdens dyreste caviar

Vi kan ligeså godt starte hårdt ud, med verdens dyreste caviar. Ægte caviar kommer fra fisken Stør, der findes 5 forskellige størarter som er: Baerii, Sterlet, Sevruga, Ossetra og Beluga. Der er ikke noget caviar der er billigt, men det absolut dyreste caviar kommer fra Beluga støren.

Den aller dyreste caviar kommer fra en sjælden Iransk Stør, der kan blive op til 70 år gammel, og man siger at jo ældre støren er jo bedre er kaviaren. Denne Iranske Beluga caviar koster 150.000 kr. kiloet. Desværre kan du ikke købe den i Danmark, men du kan købe Beluga caviar.

Køb Verdens reneste Caviar

Priser på ægte caviar

Nu fandt vi ud af hvad verdens dyreste caviar er, men et overblik over priserne på de forskellige typer caviar ville nu også være meget rart. Det har vi derfor lavet i tabellerne herunder.

Vær dog opmærksom på at der er stor forskel på prisen, alt efter hvor i verden den kommer fra, hvilken stør den kommer fra og hvem hvilket firma der har lavet caviaren. Derfor har vi valgt at tage udgangspunkt i priser fra Danmarks største online caviar butik.

Beluga caviar

Beluga caviar er verdens dyreste type caviar, men også her variere prisen meget. Den dyreste Beluga caviar koster omkring 150.000 kr./kg, men langt det meste Beluga caviar vil ligge på priser der er noget lavere. Herunder kan du se priser på Beluga caviar som du kan købe i Danmark.

NavnStørPris fraBestil
Beluga CaviarBeluga999,00 kr.Køb
Beluga de VeneciaBeluga1.399,00 kr.Køb

Baerii caviar

Baerii caviar kommer fra den sibiriske stør. Det er en stør der er nem at opdrætte og leverer en velsmagende caviar. Kombinationen af de 2 ting, gør at Baerii caviaren i dag er af de mest solgte i Europa, fordi den er meget mere prisvenlig end fx Beluga størens caviar. Se priser på Baerii caviar i Danmark herunder.

NavnStørPris fraBestil
Prunier Caviar Saint JamesBaerii899,00 kr.Køb
Prunier Caviar MalossolBaerii899,00 kr.Køb
Prunier Caviar TraditionBaerii649,00 kr.Køb
Baerii CaviarBaerii399,00 kr.Køb
Slection CaviarBaerii329,00 kr.Køb

Sterlet caviar

Sterlet eller Sterlatka caviaren minder på mange måder om Sevruga caviaren, som du kan læse mere om herunder. Det er dog mest i smag og konsistens den minder om, hvor dens udseende ikke er lig Sevruga caviar. Det er i dag en sjælden stør-art i naturen, men den bliver opdrættet mange steder. Se priser på Sterlet caviar herunder.

NavnStørPris fraBestil
Sterlatka CaviarSterlet799,00 kr.Køb

Sevruga caviar

Sevruga caviar ligger rigtig tæt op af Beluga caviar i smag. En meget lækker blød konsistens, med en dejlig letsaltet smag. Det er på farven Sevruga skiller sig ud fra Beluga, da den har et kraftigt stålgråt skær, som i sig selv er rigtig flot, men ikke ligeså tilfredsstillende som Beluga caviars udseende. Se priser på Sevruga Caviar herunder.

NavnStørPris fraBestil
Sevruga CaviarSevruga799,00 kr.Køb

Ossetra caviar

Ossetra eller Oscietra støren leverer den bedste caviar til brug i madlavning og finere gastronomi. Dens gyldne farve gør den til et fantastisk syn for øjet, og den vel afrundet smag til en fornøjelse for ganen. Caviaren fra Ossetra smager meget intenst og er sin helt egen.

NavnStørPris fraBestil
Oscietra Imperial CaviarOssetra1.099,00 kr.Køb
Osciatra CaviarOssetra549,00 kr.Køb

Priser på falsk kaviar (rogn)

Når vi snakker falsk kaviar er det den kaviar der ikke kommer fra støren men fra andre fisk. Faktisk omtales det slet ikke som kaviar normalt, men blot som rogn, som jo er navnet for fiskeæg generelt. Falsk caviar kan fås fra alle typer af fisk, såsom laks, gedder og ørred. I tabellen herunder kan du se priser på laksekaviar, ørredkaviar og geddekaviar.

NavnFiskPrisBestil
LaksekaviarLaks79,00 kr.Køb
ØrredkaviarØrred79,00 kr.Køb
GeddekaviarGedde79,00 kr.Køb

Caviarsmagning

Du kan også lige se det der caviar lidt an, ved at starte med en caviarsmagning. Til en caviarsmagning, får du ofte lov til at smage på caviar fra flere forskellige stør, og gerne med lidt brød til. Til caviaren er det normalt at der også serveres enten champagne eller vodka, da de står bedst til den salte caviar.

En caviarsmagning er ganske vidst ikke billig, men det er caviar jo heller ikke. Til en smagning får du til gengæld mulighed for at smage på forskellige typer caviar. Her på siden samler vi et overblik over alverdens smagning, her iblandt caviarsmagninger. Er du nysgerrig kan du få et overblik over caviarsmagninger her.

1 Kommentar

  1. Jørgen Alstrup Jensen

    er interesseret i at deltage i Caviar smagning. Helst i Københavns området.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *