Du står klar med en lækker, saftig og æstetisk sommermiddag, som du skal nyde sammen med dine allerbedste venner. Alt er på plads bortset fra noget af det allervigtigste – nemlig velkomstdrinken. Hvis ikke du har lavet den før, så er det i dén grad værd at forsøge dig med den friske og sommerlige limoncello spritz.

Første step: Vælg den rigtige limoncello

Du bør fra start finde en limoncello spritz opskrift, så du har de rette mængder af hver ingrediens. Laver du en limoncello spritz, er det enormt vigtigt, at du finder en citronlikør af god kvalitet, fordi denne vil komme til at være den dominerende smag i din drink, og den skal derfor sidde lige i skabet. Du kan f.eks. ty til en Pallini, hvilket er en limoncello, der udelukkende er lavet med friske citroner, der har en meget rig aroma. Du kan også finde en Limoncello DICAPRI, som er en af Italiens bedste citronlikører. Den har en blød og rund smag af citroner og en lang og syrlig eftersmag. Sammen med din citronlikør skal du bruge noget danskvand og en mousserende vin – typisk en Prosecco.

Andet step: Find nogle elegante cocktailglas

Der er ingen tvivl om, at en drink smager allerbedst, når den også har et flot udseende. Selvom smagen er det centrale, kan det godt betale sig at servere drinken i et fint glas. Har du nogle cocktailglas, vil det helt klart være at foretrække til den sommerlige velkomstdrink, men ellers kan du bruge nogle store vinglas, der også kan tilføre drinken en wow-faktor.

Tredje step: En ekstra twist af citron

Inden du serverer din lækre limoncello spritz for dine gæster, skal du have styr på den sidste finish. Det kan du f.eks. gøre med noget grønt mynte, revet citronskal eller nogle sirlige citronskiver, du kan sætte på glasset inden servering.

Velbekomme!