Whiskysmagning

Herunder kan du se og købe billetter til alle whiskysmagninger i Danmark. Whiskysmagningerne herunder foregår hos nogle af de bedste importører og producenter af whisky i Danmark. Der bliver løbende tilføjet nye whiskysmagninger til siden.

På denne side har vi samlet alle de whiskysmagninger der finder sted i Danmark i den nærmeste fremtid. Nogle af smagningerne er faste og bliver afholdt år efter år eller 1 gang om måneden, mens andre er whiskysmagninger der kun bliver afholdt en gang. Alle smagningerne er samlet fra forskellige arrangører og sider, du bliver derfor sendt videre til en ekstern side når du vil bestille billetter.

Hvad er en whiskysmagning?

Selv om det lidt siger selv, man smager på forskellige whiskyer, så kan man godt være i tvivl om hvordan det foregår til en whiskysmagning. Da whisky er en stærk drik med en høj alkoholprocent, foregår det som regel en del anderledes end fx vinsmagninger og ølsmagninger. Den typiske whiskysmagning byder på en 4-6 forskellige whiskyer, som smager på og skyller efter inden den næste.

Der findes også whiskysmagninger hvor man kan få serveret passende mad til de whiskyer der skal smages, men det er dog stadig sjældent mere end 4-6 whiskyer der bliver smagt på, da man ellers få for meget og ikke på samme måde kan smage alle nuancerne i whiskyen.

Whiskysmagning 2018

Der bliver afholdt nye whiskysmagninger hver måned i 2018, vi giver dg her overblikket over de arrangører der afholder whiskysmagninger resten af året. Når vi er ved at nærme os årets sidste kvartal kan der dukke whiskysmagninger op med afholdningsdato i 2019.

Arrangører

Der findes mange forskellige arrangører af whiskysmagninger i Danmark. Typisk er det barer eller spiritusforhandlere der ligger inde med gode whiskymærker der arrangere dem. Et eksempel herpå er Highlanders Bar der har Danmarks bedste udvalg af whisky, rom og øl og derfor ofte afholder deres egne smagninger. Derudover afholder en vin og spiritusforhandler som SMAGFØRST også mange smagninger.

I Danmark er der i kølvandet på de mange mikrobryggerier der dukkede op, blevet en stor interesse for mikrodestillerier og eksperimentering indenfor whisky. Det har også betydet at et anerkendt ølbryggeri som Braunstein er gået ind i whiskybranchen og producere nu deres egen whisky. Derfor holder de også jævnligt whiskysmagninger på deres bryggeri i Køge.

Braunstein Bryghus og destilleri

Braunstein er et af Danmarks største mikrobryggerier. Efter at have haft enorm succes med deres øl og udvidet sortimentet markant, kastede de sig også ud i destillering af whisky. Det er ligeledes blevet en succesfuld forretning og deres whisky har vundet flere priser verden over. Du kan komme på besøg i destilleriet og smage på deres lækre udvalg af whisky, samt se hvordan produktionen foregår.

Tir Na Nog

Highlanders Bar